E-loket voor wespenverdelging

Je hebt een wespennest en je wilt het laten verdelgen door de brandweer. Wij staan klaar om je te helpen. Maar we vragen tegelijk om alleen hinderlijke of echt gevaarlijke wespennesten te melden. Het lijkt misschien niet zo, maar wespen zijn erg nuttige dieren. Ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen.

Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is een verdelging niet nodig. Nesten van bijen of hommels zullen we trouwens nooit verdelgen. Vergeet niet: de brandweer is er voor mens én dier.

Je vindt heel wat informatie in onze wespenfolder.

Voor het verdelgen van een wespennest op privédomein betaal je €40. Indien de brandweer binnen de 3 maanden een tweede keer moet langskomen voor eenzelfde nest, betaal je slechts 1 keer. Een wespenverdelging op openbaar domein is altijd gratis. De brandweer rekent geen kosten aan als je een wespennest op openbaar domein meldt via onderstaand formulier.

Belangrijk: De verdelgingsploeg kan niet op afspraak komen, want de ploeg kan op elk moment opgeroepen worden voor een dringende interventie. De ploeg kan niet laten weten wanneer ze op weg is naar jouw adres.

 

In samenwerking met District09.