Nieuws

Toon/verberg opties

Filter op maand

CO: bescherm jezelf en herken het gevaar

13 oktober 2022 - 16u27

De winter staat voor de deur. Door de hoge energieprijzen zoeken mensen naar alternatieven voor verwarming of koken op gas. Dat is logisch, maar het houdt ook gevaren in. Het grootste gevaar is CO of koolstofmonoxide. Jaarlijks worden meer dan duizend Belgen het slachtoffer van een CO-vergiftiging, helaas vaak met een fatale afloop. De meeste ongevallen gebeuren tussen oktober en april.

PFAS en de brandweer

15 maart 2022 - 16u06

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) voert sinds juni 2021 verkennende bodemonderzoeken uit op terreinen van (oude) brandweerkazernes, oefenlocaties en interventielocaties waar blusschuim is gebruikt. Het doel is om in kaart te brengen waar in Vlaanderen mogelijk sprake is van PFAS-verontreiniging in de bodem. PFAS is een chemische stoffengroep en sommige PFAS waren decennialang een component van blusschuim. Opname via bijvoorbeeld voeding kan leiden tot ongewenste gezondheidseffecten, al is er verder onderzoek nodig over de precieze impact.

Start van de uitbreiding van de brandweerkazerne in Gent

23 februari 2022 - 16u45

De werken voor de uitbreiding van de brandweerkazerne in de Roggestraat in Gent zijn in februari gestart. De firma Stadsbader bouwt een uitbreiding aan de huidige kazerne. Zo creëert Brandweerzone Centrum ruim 3.000 m² extra ruimte voor materiaal en mensen. Bij de uitbreiding komt de oprichting van een brandweerinformatiecentrum, waar kinderen alles leren over brandveiligheid. Er is ook een veiligheidscel voorzien die dienst zal doen als crisiscentrum bij rampen.

Brandweerpost Wondelgem verhuist naar tijdelijke post in Evergem

26 februari 2021 - 9u15

De brandweerpost in Wondelgem (Heinakker 29) verhuist eind juni 2021 naar een tijdelijke post in het voormalige AVEVE-gebouw in Evergem (Elslo 183). Daar zullen vanaf de zomer zes brandweermannen en twee ambulanciers dag en nacht paraat staan voor interventies. De brandweer zal de post minstens 4 jaar gebruiken, in afwachting van de bouw van een nieuwe kazerne in de Durmakker in Evergem.

Pagina's

In samenwerking met District09.