Brandweerzone Centrum verwelkomt 41 nieuwe collega’s

14 september 2016 - 11u46

Brandweerzone Centrum, die instaat voor de bescherming van 18 gemeenten in het centrum van de provincie Oost-Vlaanderen, heeft er binnenkort 41 nieuwe medewerkers bij. 
Het gaat om 25 brandweermannen en 16 ambulanciers, zowel vrijwilligers als beroepskrachten. 

De zonevorming heeft al voor een 30-tal nieuwe jobs gezorgd bij het administratief en technisch personeel van de brandweer en nu dus nog eens voor 41 jobs bij de operationele diensten.

Aanwerving in fasen

De aanwerving van de nieuwe medewerkers verloopt gefaseerd.  Op 1 september 2016 zijn er 12 beroepsambulanciers gestart.  Daarvan zijn er 10 onmiddellijk operationeel inzetbaar,
2 ervan volgen eerst nog de opleiding ‘Dringende Geneeskundige Hulpverlening’.  Op 1 oktober gaan er nog eens 4 nieuwe ambulanciers aan de slag. 

Beroeps en vrijwilligers in verschillende posten

Op 16 september komen er 15 beroepsbrandweermannen in dienst: 8 voor de hoofdkazerne in Gent, 5 voor de brandweerpost in Deinze en 2 voor de brandweerpost in Gavere.  Zij volgen 3 maanden opleiding vooraleer ze in de ploegen zullen worden ingezet.  En op 1 oktober gaan er ook nog eens 10 vrijwillige brandweermannen van start.  Zij worden ingezet in de posten Assenede, Deinze, Lochristi, Merelbeke en Zelzate. 

Op die manier staat Brandweerzone Centrum garant voor een snelle en adequate hulpverlening, tot in elke uithoek van het beschermd gebied.

18 gemeenten in te beschermen gebied

Brandweerzone Centrum verenigt de vroegere brandweerkorpsen van Assenede, Deinze, Gavere, Gent, Lochristi, Melle, Merelbeke en Zelzate.  Sinds 1 januari 2015 staan zij samen in voor de bescherming van 18 steden en gemeenten (Assenede, De Pinte, Deinze, Destelbergen, Evergem, Gavere, Gent, Lochristi, Lovendegem, Melle,  Merelbeke, Moerbeke, Nazareth, Oosterzele, Sint-Martens-Latem, Wachtebeke, Zelzate en Zulte). 

Voorlopig is het personeelskader mooi opgevuld, maar gemotiveerde vrijwilligers zullen altijd welkom blijven.  Wie zelf graag bij de brandweer wil, bij Zone Centrum of bij een andere hulpverleningszone,  kan alle informatie vinden op www.ikwordbrandweer.be

 

Meer info voor de pers

Griet De Waele, communicatieverantwoordelijke Brandweerzone Centrum, Roggestraat 70, 9000 Gent, tel. 09 268 88 32, gsm 0474 88 97 96, griet.dewaele@brandweerzonecentrum.be / communicatie@brandweerzonecentrum.be

www.brandweerzonecentrum.be

Op de kaart

In samenwerking met District09.