Realistisch trainen

Het gebouw in de Nimfenstraat bestaat uit 44 appartementen. Die staan al een hele tijd leeg. Dankzij een overeenkomst met woonmaatschappij Thuispunt Gent krijgen onze brandweerlieden de kans om in realistische omstandigheden te oefenen. Dat gebeurde in 2023 ook in woontoren Jupiter in Nieuw Gent. 

"Het grote verschil is dat we nu geen vuur zullen maken", vertelt opperadjudant Bart Bruyneel van de Cel Instructie. "Er zullen verschillende soorten oefeningen plaatsvinden voor de rekruten vanaf september. Denk aan scenario's met zoekacties of oefeningen waarbij brandweerslangen worden afgelegd in een gebouw. Dit soort trainingen zijn van goudwaarde voor nieuwe brandweerlieden. Onze specialisatieteams kunnen er vanaf augustus al trainen. Zo hebben de klimmers van het RED-team al interesse getoond."

Nimfenstraat opl

De brandweer als buur

De buurtbewoners worden ingelicht met een brief. De brandweer zal als tijdelijke buur de impact op de inwoners van de omliggende straten zo sterk mogelijk beperken.

  • Er kan tijdens de oefeningen overdag rook te zien zijn. Dat is rook van een rookmachine. Als je denkt dat er echt een brand is, bijvoorbeeld door een brandgeur, dan bel je altijd het noodnummer 112.
  • Onze chauffeurs gebruiken geen sirene tijdens oefeningen.
  • Voertuigen worden geparkeerd op de onverharde strook aan de achterkant van het gebouw.

Neem contact op met de brandweer als je vragen hebt of hinder ondervindt.

Contact
Kaart nimfenstraat