Opendeurweekend brandweer Gent

2 mei 2023 - 11u37

De Gentse pompiers nodigen je uit voor een spectaculair opendeurweekend op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei. Kom kijken naar onze demo’s, ontdek de kazerne tijdens een zoektocht en rij eens mee met de autopomp. Na een pauze van drie jaar hebben we er ontzettend veel zin in.

Vurig programma

Kom op 20 en 21 mei tussen 10 uur en 18 uur naar de brandweerkazerne in Gent voor een dag vol plezier, actie en ijsjes. Het programma in een notendop:

  • Demonstraties: brandbestrijding, evacuatie, redden van dieren, klimteam, reddingshonden, duiktank, gaspakteam …
  • Pret gegarandeerd: springkastelen, kindergrime, ga op de foto als brandweer, pingpong met een gaspakdrager, blus zelf met de jeugdbrandweer …
  • Ga zelf op ontdekkingstocht door de brandweerkazerne.
  • Bekijk tal van brandweer- en politievoertuigen.

Steun jouw brandweer

Het opendeurweekend is gratis en wordt georganiseerd door vzw Brandweerclub Gent. De vzw verkoopt heel wat gadgets en brandveiligheidsmateriaal tijdens het weekend, zoals rookmelders en branddekens. Met de opbrengst koopt de vzw doorheen het jaar sport- en ontspanningsmateriaal voor de brandweerlieden.

Bereikbaarheid

We vragen de bezoekers die met de auto komen om te parkeren in het parkeergebouw Het Getouw (Gaardeniersweg 82, Gent). Vanaf daar is het nog 5 minuten wandelen naar de kazerne. De route zal aangeduid zijn.

De brandweer verwacht veel bezoekers en wil de impact op de buurtbewoners zo veel mogelijk beperken. Parkeer daarom liefst niet in de omliggende straten.

Wie met de fiets of te voet komt, komt binnen via de Roggestraat. De Roggestraat zal tijdens het evenement afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer.

Het is strikt verboden om de uitrukweg vanaf de Nieuwevaart in te rijden. Ook tijdens het opendeurweekend rukt de brandweer uit voor dringende interventies.

Op de kaart

In samenwerking met District09.