Nieuws

Toon/verberg opties

Filter op maand

Fotomoment communie of lentefeest bij de brandweer

28 februari 2023 - 12u25

Heb je een communie- of lentefeest gepland? Nog op zoek naar een leuke fotolocatie? Dan ben je bij de brandweer op de juiste plaats!

Brandweerzone Centrum krijgt jaarlijks heel wat aanvragen voor een fotosessie voor communie- of lentefeest. Dit jaar voorzien we een fotomoment op zaterdag 25 maart 2023 in de hoofkazerne. Er worden verschillende fotolocaties voorzien waar je foto’s kan trekken. Inschrijven voor het fotomoment is verplicht en kan via het inschrijvingsformulier op bwzc.be/fotomoment.  

Brandweer zoekt nieuwe vrijwilligers voor 10 kazernes

10 februari 2023 - 14u18

Brandweerzone Centrum voert het hele jaar campagne om nieuwe brandweervrijwilligers te rekruteren. Op zaterdag 18 februari 2023 vindt een eerste oefensessie plaats in de brandweerkazerne van Merelbeke. Een van de opdrachten is om de ladder van een ladderwagen 30 meter op te klimmen. Iedereen die dat wil, kan komen proberen.

Brandweer oefent in woontoren Jupiter

3 februari 2023 - 11u04

Brandweerzone Centrum organiseert van februari tot en met april scenariotrainingen in de woontoren Jupiter (Nieuw Gent). Het is mogelijk dat er ook in mei en juni nog oefeningen plaatsvinden. Er zal vaak brandweeractiviteit te zien zijn bij de woontoren en er zal af en toe rookontwikkeling zijn. 

In samenwerking met District09.