Nieuws

Toon/verberg opties

Filter op maand

Overzicht bijen, wespen en hoornaars

Waar kan je terecht voor overlast door insecten?

28 juni 2019 - 18u53

Zie je ze vliegen? Het is warm weer en er zijn meer insecten actief. Ze zijn allemaal nuttig, maar soms zorgen ze voor overlast. Alleen dan moeten ze bestreden worden. Maar waar kan je daarvoor terecht?

Wespen kunnen verdelgd worden door de brandweer of door een private verdelgingsfirma. Bij de brandweer meld je een wespennest op het e-loket op onze website. Mensen zonder internet kunnen tijdens de kantooruren hulp vragen via het nummer 09/268.88.99. Inwoners van Gent doen dat via Gentinfo op 09/210.10.10. 

Programma Opendeurdag 2019 Hoofdkazerne Gent bekend!

14 juni 2019 - 10u11

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni is het opendeurdag in de Gentse hoofdpost van Brandweerzone Centrum in de Roggestraat. Naast enkele vaste waarden op het programma zoals demonstraties, de rookmobiel en heel wat kinderanimatie is dit jaar nieuw dat je op eigen houtje ook de binnenkant van de kazerne kan verkennen. Langs een aangeduid parcours ontdek je alles over brandweer- en ambulancekledij, over hoe brandweerm/v hun conditie in topvorm houden, hoe ze zichzelf beschermen na een zware brand, welke specialisaties ze uitoefenen, hoe technische hulpverlening werkt …

In samenwerking met District09.